DELA

Fellman historisk skidskytt

SKIDSKYTTE. För första gången någonsin har en ålänning deltagit i FM-tävlingar i skidskytte. Den som skrev in sig i historieböckerna är Johanna Fellman som trots snöbristen på hemmaplan gjorde en fin insats.
– Verkligen jättekul och lärorikt, säger hon.
Saltvikstjejen Johanna Fellman tävlade i helgen i skidskytte-FM som första ålänning någonsin. Mästerskapen avgjordes i Kontiolahti där Fellman ställde upp i D16-klassen tillsammans med totalt 22 deltagare.
De tävlande skidade sju kilometer uppdelade på en tvåkilometersslinga som skulle avverkas tre varv, samt ytterligare en enkilometersbana innan mållinjen. Skyttet avgjordes i två liggande samt ett stående moment.
– Skyttet gick så där. I första gick det jättebra, där hade jag bara en bom. Men i det andra, som var stående, hade jag lite för hög puls och samma i tredje, liggande, där det blev två bommar. Jag skakade lite för mycket när pulsen var hög, men det var en jättestor backe precis innan stadion, berättar Johanna Fellman.

Snabb skidning
Skidningen gick däremot riktigt bra, åländskan hade femte bästa tiden bland deltagarna och stannade slutligen på en total 12:e plats.
– Jag är jättenöjd, säger hon.
Det har varit snöbrist på Åland, hur laddade du upp?
– Det går nog ganska bra ändå. Jag åker rullskridskor och springer rätt mycket, säger Fellman och konstaterar samtidigt att skytte går att utöva året runt.
Och första tävlingen sporrar till fler.
– Om tre veckor åker jag till Lahtis och är med i FM i sprint- och jaktstart, säger hon.

MALIN TILLSTRÖM

malin.tillstrom@nyan.ax