DELA

Favoritseger i herrarnas final

BEACHVOLLEY. Favoriterna höll för trycket. Efter en svängig och stundvis het match kunde Todd Rogers och Phil Dalhausser vinna herrarnas final.
– Det var en väldigt tuff match, säger Dalhausser efter 2–1-segern över brasilianarna Marcio Araujo och Ricardo.

Det bjöds på en svängig match när herrarnas final i Paf Open avgjordes i söndags. Till sist kunde ändå förhandsfavoriterna Todd Rogers och Phil Dalhausser ro hem segern i Paf Open efter att ha besegrat Marcio Araujo och Ricardo med 2–1 i set.
Det första setet vann Rogers och Dalhausser med 24–22 och i det läget såg amerikanarna att gå mot en relativt stabil seger.
I det andra setet kom dock framförallt Ricardo igång med sitt blockspel vilket skapade problem för Rogers och Dalhausser. Ett domslut till amerikanarnas nackdel gjorde dessutom Rogers så upprörd att han drog på sig både ett gult och ett rött kort vilket betydde bonuspoäng till Marcio Araujo och Ricardo som drog upp en så pass stor ledningen att Rogers och Dalhausser mer eller mindre gav upp sätet.
– Vi var i ett så pass stort underläge att vi började koncentrerar oss på att få ett momentum inför nästa det sista setet, säger Dalhausser efter matchen om det andra setet som slutade 21–10 i brasilianarnas favör.
I det tredje setet var dock Rogers och Dalhausser återigen med i matchen och efter ett par starka individuella insatser kopplade man greppet ungefär halvvägs in i setet.
– Jag fick in några block och Todd några räddningar i försvaret och det svängde matchen till vår fördel, säger Dalhausser.
Till sist slutade det sista setet 15–13 i Rogers och Dalhaussers favör och den senaste tidens dominanter inom beachvolleyn kunde därmed börja fira ännu en turneringsseger.
– Det var en tuff match. Vi har mött Marcio Araujo och Ricardo fyra gånger i år och alla gångerna har det gått till tre set, säger Dalhausser som också säger att chansen att duon återvänder till Paf Open nästa år är stor.
– Programmet för nästa säsong har inte presenterats ännu men om vi har en öppning i schemat och är friska så kommer vi säkert tillbaka, säger han.

Mer bilder från herrarnas final hittar du här.Martin Portin

martin.portin@nyan.ax

tfn 528 462

jonas.edsvik@nyan.ax