DELA
Foto: PRIVAT

Färdigspelat för Lady Team

ISHOCKEY. IFK Mariehamn Lady Team har spelat sina sista matcher i Stockholmsserien.
Kanske för gott.
I dagläget är det nämligen oklart huruvida laget fortsätter eller inte.
– Vi måste få till en förändring, säger Lady Teams Jessica Eriksson.

Trots att Stockholmsserien avslutas först inkommande helg är det färdigspelat för IFK Mariehamn. Lady Team avrundade nämligen sin säsong under lördagen med dubbla matcher mot tabellsexan Trångsund Nord – IFK vann med 3–2 och förlorade med 5–7.
På sina 14 matcher har IFK samlat på sig 15 poäng genom sju segrar, ett kryss och sex förluster.
Laget slutar antingen på fjärde eller femte plats i serien om åtta lag, beroende på hur det går för tabellfemman Lidingö/Brinken i sina avslutande matcher.
Stockholmsserien för damveteraner består av två zoner, nord och syd. IFK Lady Team ingår i den norra zonen och har spelat i Stockholmsserien tre år i rad.

Ohållbar situation

Men om det blir flera säsonger eller inte återstår att se. Situationen är just nu ohållbar, menar IFK:s Jessica Eriksson.
– Vi får inga istider i vår egen ishall (red.anm. Islandia). Så under säsongen har vi inte bara spelat alla våra bortamatcher i Sverige utan också alla våra hemmamatcher, säger Eriksson och fortsätter:
– Och det blir tungt i längden. Ofta har vi varit tvungna att spela två matcher på en och samma dag, för att i någon mån komprimera spelschemat. De flesta av oss har nämligen inte möjlighet att resa bort hela helger flera gånger om året.

 

Läs mera om detta i tisdagens Nya Åland.