DELA

Erica fyra i ny fjärilsfinal på Rhodos

SIMNING. Erica Granesäter kvalade in till sin andra final på Öspelen i går, även den här gången i fjärilssim. Efter 50 meter kom hon i mål som fjärde kvinna.
– Jag har betydligt mer tävlingskänsla nu, säger hon.
Erica Granesäter följde upp sin femte plats på 100 meter fjärilssim med en fjärde plats på halva distansen. Sluttiden blev 30.51 sekunder. Vann gjorde ashley Aithen från Bermuda med tiden 29,47.
– Det kändes ändå ganska bra, det var ett bra lopp och jag har betydligt mer tävlingskänsla nu, den har infunnit sig, säger hon och tillägger:
– Lite otur med placeringen bara.


Satsar på längden
Med tävlingsinstinkten tillbaka, ser hon fram emot de kommande sträckorna.
– Jag har en helt annan känsla än i går, tio gånger bättre och det kändes bättre i vattnet. I morgon (läs: i dag) simmar jag 100 meter bröstsim och på torsdag 200 meter fjäril.
Just bröstsim är ingen gren man kopplar ihop 22-åringen med.
– Nej, det var länge sedan jag simmade det, så jag har inte några särskilda funderingar på hur det ska gå.
Istället har hon höga förväntningar på den långa distansen i fjärilssimmet.
– Jag är bättre på längre sträckor och det här är lite min favoritgren. Ingen annan vettig människa skulle väl tycka det, säger hon med ett skratt.


Dålig sträcka
En annan som var i bassängen i går var Julia Sjövall som inledningsvis simmade 200 meter medley och slutade på en 20:e plats efter tiden 2.56,41 vilket hon följde upp med 200 meter bröstsim där det blev en 16:e plats med tiden 3.02,32.
– Bröstsimmet gick hemskt dåligt, jag är jättemissnöjd. Synd när 50 meter gick så bra, säger hon.
Vad var det som gick fel?
– Jag hade ingen fart över huvud taget.
Men Sjövall är ändå vid gott mod.
– Än är det inte slut, jag har tre sträckor kvar på två dagar!
Även Sandra Aspholm simmade 200 meter bröst. Hon slutade på en 15:e plats med tiden 3.01,51. Linda Myllykoski avverkade 100 meter ryggsim där tiden 1.25,65 i heatet inte räckte till en finalplats.