DELA

Enkel seger för Åland United

FOTBOLL. Åland United vann lördagens ligacupmatch mot FC Sport med 7–0 i Eckeröhallen.
Trots segern var ÅU:s tränare Marianne Miettinen inte helt nöjd.
– Det är kul att vi gör många mål, men vi har fortfarande mycket kvar som behöver utvecklas, säger hon.

(Bildspel finns under fliken Bilder)


Åland United vann alltså ligacupmatchen med hela 7–0 mot Vasalaget FC Sport i Eckeröhallen under lördagskvällen.
Men det var först i slutet av första halvlek som målskyttet lossnade för hemmalaget. Satu Kruus kom fri med bollen men målvakten stod i vägen. På returen kom en Vasaspelare mötande och satte bollen i egen bur. Bara några minuter därefter ökade Taina Hartikainen på till 2–0.
Men ÅU:s tränare Marianne Miettinen hade önskat sig mer.
– Jag var inte alls nöjd med spelet i den första halvleken. Vi var inte alls avslappnade utan spelade stressigt. Men när vi lugnade ner oss i den andra och vågade spela vårat spel blev det mycket bättre, säger hon.


Målkalas
I andra halvlek lossnade också målskyttet rejält.
Drygt tio minuter in får Jaana Lyytikäinen halvträff på bollen och Eckeröhallens nyckfulla konstgräs ställer till det för målvakten i FC Sports mål och ställningen är därmed 3–0. Strax därefter är det Emma Liljegrens tur att öka på till 4–0 och i 65:e minuten kommer Nina Hiettinen fri och placerar enkelt 5–0. Samma Hiettinen gör också 6–0 och slutligen blir också Kruus tvåmålskytt när hon i slutminuten petar in bollen som Kati Nyman sånär fått in.
– Vi utvecklade spelet i andra, vågade hålla i bollen och då blev också chanserna som vi skapade bättre. Och mina mål fick jag bra hjälp med dessutom, säger Satu Kruus.
Åland United är därmed efter två ligacupmatcher obesegrade och leder sin grupp på sex poäng. Nästa möte för ÅU blir Nice Futis borta i Björneborg den 27 mars.

Läs mer i måndagens Nya Åland.
MARIA NYKVIST
maria.nykvist@nyan.ax
tfn 528 478