DELA

Engman borta mot ONS

FOTBOLL. Ett redan brandskattat Åland United prövas ytterligare mot ONS i helgen.
Då saknas Adelina Engman.
– Jag blir borta i en till tre veckor, säger anfallaren.

Efter att Åland Uniteds Monica Dolinsky fått rött kort i förra veckans cupmatch mot PK-35 (2–3) och Janelle Cordia åkt hem på en tvåveckorstripp till USA hade laget bara två utespelare på bänken – inklusive en halvskadad Maiju Ruotsalainen – i det mållösa mötet med Honka i söndags.
Knappa veckan senare har läget inte direkt ljusnat för United.
Adelina Engman tvingades kliva ut strax efter paus mot Honka med en fotskada.
– Jag måste ha fastnat med vänsterfoten i marken på nåt sätt och sen vek den sig. Först kändes det som att benet gått av, men sen insåg jag att det inte var så allvarligt, säger Adelina Engman som ändå räknar med att bli borta i en till tre veckor.


Uttänjt ledbant
– Det är ett ledband som är uttänjt, så vi får se hur lång tid det tar. Det ska inte vara nån fara med EM i sommar, men jag kan defintivt inte spela på lördag. Dålig tajming med tanke på vårt skadeläge, men så är det ibland.
För ÅU-tränaren Gary Williams skänker Engmans frånvaro ytterligare huvudbry. I en redan tunn trupp är Janelle Cordia fortfarande bortrest, Maiju Ruotsalainen dras med en ond häl, Hanna Blomberg har en efterhängsen förkylning och även om Monica Dolinsky avtjänat sin avstängning är hennes medverkan mot ONS oklar då amerikanskan plågas av smärtor i sitt högra knä.
Dessutom ansluter Juliette Kemppi sent till laget eftersom hon tillbringat veckan i Eerikkilä på ett talangläger.


”Maiju offrar sig”
– Vi är i ett väldigt svårt läge, men jag vet att Maiju är villig att offra sig för laget trots sin skada och jag är ganska säker på att Monica och Hanna kan vara med mot ONS också. På så vis kan vi åtminstone få en lika stor trupp nu som mot Honka senast, säger Gary Williams som känner pressen inför matchen på Castrénstadions konstgräs.
– Det är viktigt att komma i gång och få in vinnarkänslan igen med tanke på att PK-35 bara är en poäng bakom oss i ligan. Förhoppningsvis gynnas vårt passningsspel av att spela på konstgräs, tyvärr är inte naturgräsplanerna bra nog den här tiden på året efter den tuffa vintern.

Läs mer i fredagens Nya Åland!

Oskar Magnusson

oskar.magnusson@nyan.ax