Engman assisterade – Danielsson målade

FOTBOLL. Det blev oavgjort för damernas fotbollslandslag även i den andra matchen mot Portugal. Matchen i Oliveira de Azeméis på tisdagen slutade 1–1 – precis som i den första landskampen i lördags.

Det här var den andra landskampen med nya chefstränaren Anna Signeul, som tills vidare inte förlorat en enda match med Finland.
Åland Uniteds Jenny Danielsson svarade för det första målet redan i den sjätte minuten. Danielsson satte in bollen på förarbete av åländska Adelina Engman, till vardags i damallsvenska Kopparbergs/Göteborg FC.
Laura Luis höll på att kvittera för Portugal med ett stenhårt skott i den 18 minuten, men ribban räddade Finland. Istället kom kvitteringen drygt tio minuter senare när Luis satte in en straff.

Trots flera lägen i andra halvleken lyckades ingetdera laget göra fler mål. Närmast var kanske ex-ÅU:aren Julia Tunturi som i 65:e minuten fick ett pangläge från Juliette Kemppis, också hon med ett förlutet i ÅU, låga passning. Men Tunturi styrde bollen förbi främre stolpen. Inte heller en frispark 25 meter från Portugals mål gav utdelning – Tuija Hyyrynens skott går över målet.
Jenny Danielsson spelade hela matchen. Adelina Engman inledde från start men utgick i halvtid.
Matcherna och lägret i Portugal är förberedelser inför VM-kvalet, som för Finlands del börjar den 22 oktober med match mot Serbien.