DELA
Foto: Jonas Edsvik<07_Bildrubrik>FARTFYLLDA Bosse Nylund, Ida Lindqvist och Loffe Johns var alla i tävlingstagen i helgen.

En premiär med drag i

DRAGRACING. Bosse Nylund inledde sitt tävlande för säsongen i Finska cupen i Virtasalmi. Efter en fin inledning blev motorveteranen kvalfyra. Sedan regnade elimineringsrundorna bort. Ett öde som sånär även mötte ålänningarna som tävlade i Sverige.
Bosse Nylund är Ålands ”grand old man” när det kommer till motorsport.

65 år gammal fortsätter han att köra dragrace, och i år är siktet inställt på Finska cupen. Första stopp var i helgen i Virtasalmi, 40 kilometer norr om S:t Michel. Nylund inledde tävlandey i Stock Super Stock-klassen bra och slutade på en fjärdeplats i kvalet av nio deltagare. Sedan kom regnet som gjorde att elimineringsrundorna sköts upp, och Bosse Nylund var tvungen att lämna tävlingen för att hinna med båten hem från Åbo tillsammans med vännen och hjälpredan Loffe Johns.

– Det var synd, för det såg riktigt bra ut i kvalet. Vi räknade faktiskt med en finalplats om Bosse hade fått köra elimineringen, man måste tro på sig själv, säger Johns.

Hilander snabbast

Nästa deltävling i Finska cupen för Bosse Nylund, som har vunnit den ett par gånger tidigare i karriären, blir på Alastarobanan i slutet av juni.

På Kjulabanan utanför Eskilstuna hade tre åländska förare letat sig i helgen: Jack Sundström och Ida Lindqvist i juniordragster-klassen samt Kim Hilander som körde ett så kallat ”Test & tune” med sin motorcykel, utom tävlan. Hilander fick emellertid med sig ett fint formbesked hem då han var snabbast av de fem förarna i MC-klassen.

Läs mer i tisdagens Nyan.