DELA

Elfte raka förlusten för IFK-damerna

DIVISION III ÖSTSVENSKA ÖSTRA
IFK MARIEHAMN 16
WESTIS HK 22
(8–11)
HANDBOLL. Ett sjukdomsdrabbat IFK Mariehamn fick se sig slaget av Westis HK i lördagens hemmamatch.
– Med ordinarie trupp borde vi ha tagit det, säger spelande tränaren Nina Hinnenberg.
Redan från start hade Westis HK grepp om matchen. Trots det lyckades Mariehamn hålla jämna steg med stockholmslaget i den första halvleken som slutade 8–11.
– På en månad har vi haft en ordentlig träning och då var vi fyra spelare. Alla har varit sjuka och många spelade halvkrassliga. Med tanke på det så tycker jag att vi spelade bra i dag, säger Nina Hinnenberg.


Lågt tempo
Det märktes att många av spelarna inte var på topp. Tempot var lågt matchen igenom och efter paus var det ingen tvekan om vilket lag som var bättre. Westis målvakt, som också blev utnämnd till matchens bästa spelare, stod i vägen för mariehamnsdamerna.
– Deras målvakt var jättebra, jag hade i alla fall svårt med henne, säger Nina Hinnenberg.
IFK har haft problem med en tunn trupp utan avbytare. Men nu har de fått förstärkning i Ida Eriksson som kommit tillbaka efter att ha varit borta en hel säsong. Hon spelade sin första match i division tre och känner att motståndet har blivit starkare.
– Klart att man känner att det är tuffare nu, men jag har ju bara spelat en match än så länge, säger Ida Eriksson.
Är det svårt att behålla kämpaglöden i laget efter så många förluster?
– Nej, det tycker jag inte. Vårt mål i början av säsongen var att inte hamna sist i tabellen. Nu förstår vi att det kan bli så. Men nu vill vi vinna en match och ta poäng. Att gå upp en division var ju ett medvetet val, säger Nina Hinnenberg.


Möter tabelltvåan
IFK Mariehamn möter Hammarby i Baltichallen i morgon 15.00. Hammarby ligger tvåa i tabellen på 20 poäng och tio vunna matcher av tolv möjliga.
– Sist vi mötte dem spelade vi bra och förlorade inte med så mycket. Men med det här sjukdomsläget blir det svårt att spela lika bra som vi gjorde då, säger Nina Hinnenberg.
Målskyttar i matchen var Jeanette Toivonen (8), Nina Hinnenberg (3), Ida Bruun (3), Malin Grandell (1) och Anna Zeniou (1).

Carin Karlsson