DELA

DUV straffade IFK – igen

FOTBOLL. DUV tog sjätte raka segern över IFK Mariehamn i den årliga matchen mellan lagen.
– Vi ska nog låta dem vinna men det blir 2030, säger målvakten Erik Weyand.
Det var som vanligt stor publikfest när DUV mötte IFK Mariehamn i den årliga matchen på Wiklöf Holding Arena. Årets match var till synes den mest välbesökta av de matcher som spelats. Och visst fick publiken se en fotbollsfest även detta år.
– Det här är en fantastisk grej. Det ger dem otroligt mycket att spela mot oss och det är fin tradition. Spelarna i DUV ger verkligen allt i den här matchen, säger IFK:s Allan Olesen som till matchens andra halvlek bytte lag till DUV.
– IFK spelade bra i första halvlek när jag spelade med dem, men sedan när jag bytte var de tvungna att fuska, säger IFK-kaptenen och skrattar.


Målrikt
Det brukar bjudas på målrika matcher mellan de här två lagen. Årets match var inget undantag. DUV ryckte åt sig en ledning i slutet av matchen men IFK kom tillbaka och kvitterade med två sekunder kvar, ställningen var då 14–14 och straffar vidtog.
Under straffläggningen försökte målvakten i DUV, Erik Weyand, psyka sina motståndare, något som ofta fungerade. Någon större osportslighet var det inte fråga om och målvakterna i bägge lagen klappade om varandra efter räddade straffar och DUV klappade gärna igång publiken när deras idoler i IFK skulle lägga sina straffar.
– Det är som jag alltid har sagt. Vi är oerhört tacksamma att IFK ställer upp på det här. Våra spelare får möta sina idoler och vi skulle nog inte ha så många spelare om det inte vore för den här matchen, säger DUV:s tränare Henrik Löthman.


2030
DUV vann straffläggningen och kunde ta lagets sjätte raka seger mot IFK. Många segrar alltså men någon tanke på att lägga sig i framtiden finns inte.
– Vi är inte trötta på att vinna, det är kul att spöa dem. Vi ska nog låta dem vinna, men det blir år 2030, säger målvakten Erik Weyand.
I omklädningsrummet var det stor glädje efter segern och några segerintervjuer var inte svåra att få.
– Jag gjorde fem mål, lika många som förra året, säger Jan ”Keegan” Mattsson.
Tror du att IFK repar sig efter den här förlusten tills på torsdag när de möter MyPa?
– Ja, det tror jag nog. De måste sluta fuska bara, säger ”Keegan”

Dan Sjöblom

dan.sjoblom@nyan.ax