Dubbla förluster för Våsc

INNEBANDY. Det blev som väntat tufft för Våsc:s damer när man i helgen på bortaplan ställdes mot två av seriens topplag.
– Det var inga dåliga lag vi mötte, sade lagets tränare Ramona Hildén efter helgens två förluster.

Två på papperet tuffa matcher på bortaplan stod på programmet för Våsc denna helg och det med några spelare borta på grund av högskoleprov och jobb.
– Men vi har en större trupp i år och åkte med fullt lag, säger Ramona Hildén .
Lördagens första match stod mot serieledande JSB-13 och stod efter två perioder endast 0–1.
– Vi hade svårt att följa planen att komma upp i rygg och sätta press, så därför rasade det lite i sista, förklarade Ramona. Raset bestod i en förlust med 1–3 där Jennifer Öström gjorde målet för Våsc.
– Vi skapade lägen men deras målvakt var riktigt bra och vi inte fullt fokuserade, fortsätter Ramona.
Lördagens andra match kom efter bara en timmes vila, något som enligt Ramona Hildén, är bättre än en längre vila.
– Vi är fortfarande lite varma och behöver inte köra igenom hela uppvärmningsproceduren.
Matchen mot serietrean FBT Karhut skilde sig på så sätt mot dagens första match, med att raset kom redan i den första perioden.
– Vi gör en riktigt dålig första period och ligger under med 0–3. Efter den mindre bra inledningen blir det bättre och efter 1–1 i mellanakten blir det till slut förlust med 1–5, sa Ramona Hildén.
Målet för Våsc i den andra perioden gjordes av Sandra Vesterlund.
– Vi gör bara två mål i helgen och det är för lite. Vi saknar skärpan och fokuseringen i avgörande lägen och så tillät domarna lite tuffare spel än vi är vana med vilket också störde oss, avslutar Ramona Hildén.

Text: Håkan von Krusenstierna