DELA
Foto: Madelen HolmströmFLYTT Erik Lundberg och Ted Göstas (i bakgrunden) i SIFFK:s orangea tröjor på Sportkila 2012. Men i division II duger inte anläggningen varpå FC Åland tvingas flytta morgondagens hemmapremiär till Eckeröhallen.

Sportkila döms ut – FC Åland tvingas flytta hemmapremiär

FOTBOLL. Sportkila döms ut av Finlands bollförbund.

Nu tvingas FC Åland flytta morgondagens hemmapremiär till Eckeröhallen.
Tre dagar innan FC Åland skulle spela sin hemmapremiär i division II mot Helsingforslaget Atlantis kom beskedet från Bollförbundet att Sportkila i Sund inte håller måttet.

Domarrummet är för litet och saknar dusch – vilket FBF kräver av en division II-anläggning.

Torsdagens match mot Atlantis kommer därför att spelas i Eckeröhallen klockan 17, eftersom FC Ålands övriga två hemmaplaner – Rangsby och Markusböle – ännu inte är i spelbart skick. Anläggningarna är dock godkända av förbundet.

FCÅ tittade också på möjligheten att spela på Vikingavallens konstgräs i morgon, men då Jomalas division V-damer spelar match där mot Häverödals SK klockan 15 får inte FCÅ och Atlantis nog med uppvärmningstid – och att senarelägga matchen gick inte Bollförbundet med på.

– Så då återstod bara för oss att boka Eckeröhallen, säger FC Åland-ordföranden Kristian Andersson.

Han hoppas dock att a-laget ska kunna spela de två matcher som är planerade på Sportkila i år den 14 maj och 25 september.

– En av våra sponsorer har erbjudit sig att ställa dit en barack så att domarna får ett duschrum. Förhoppningsvis godkänner förbundet den lösningen, säger Andersson.

Läs mer i onsdagens Nyan