FC Åland sumpade segern

FOTBOLL. Tabellnian FC Åland tog emot nästjumbon FC Kontu i nykomlingsmötet i Rangsby.

Att det var ett nervigt möte i botten av tabellen stod tidigt klart i en första halvlek som mest präglades av kamp, krampaktigt spel och slarvigt passningsspel. FC Åland – som bara tagit två poäng på de fyra föregående seriematcherna – fick också en mardrömsstart när Davids Ohi Uhmo gav gästerna från Helsingfors ledningen efter elva minuters spel. FC Åland hade svårt att skapa de riktigt klara chanserna, och när den väl kom dömdes Johannes Nordströms mål bort för offside. Efter paus blev hemmalaget mer konkret i sitt anfallsspel, och hotade FC Kontus backlinje med flera stickare i djupled. I den 57:e matchminuten kom utdelningen när Jimmy Sundman kunde stöta in 1–1, efter förarbete från IFK-lånet Tommy Wirtanen (även grönvita Albin Granlund och Joel Mattsson representerade FCÅ i går). Nio minuter senare tog också FC Åland ledningen efter att en långboll från lagkapten Nordström friställt Rezgar Amani som kunde lobba in 2–1 över Christos Zavros i gästernas mål.

FC Åland hade kontroll på händelserna efter ledningsmålet, och Fredrik Appel kunde ha gjort ett drömmål från distans i den 77:e minuten när dock Zavros var med på noterna. I stället kunde Kontu kvittera minuten senare efter att en frispark in i straffområdet skapat kalabalik i hemmaförsvaret, och Joni Palomäki skickat in returen. Chanserna avlöste varandra under matchens galna avslutande tio minuter, där FC Åland hade de alla vassaste möjligheterna.

Rezgar Amani ordnade en straff i den 87:e minuten som Johannes Nordström sumpade med ett svagt och inte särskilt välplacerat skott.

På stopptid var ”Nordi” med i upprinnelsen till FC Ålands nästa jättechans, men Jeremiah Heléns skott från nära håll styrdes ut av Zavros till hörna – och 2–2 stod sig matchen ut.