DELA

DT blev ett lyckat genrep

FRIIDROTT. Fredagens DT-tävling på Wiklöf Holding Arena var friidrottarnas genrep inför öspelen.
– Vi såg flera positiva tendenser. Det gick helt okej, särskilt med tanke på att det regnade och var ganska kallt, säger tränaren Frank Ottesen.
Bland de positiva resultaten i fredags nämner Ottesen Mats Bomans 100 meterslopp. Boman gick i mål på 11,17 sekunder vilket innebar nytt årsbästa, trots att sprintern inte fick till starten.
I damernas 100 meterslopp tangerade Hanna Wiss sitt årsbästa 12,23. Ett skönt besked för Wiss som senast hon tävlade noterade en betydligt sämre tid på sträckan.
I herrarnas 300 meter segrade Boman före Lucas Mattsson. Mattsson gick i mål på nytt personligt rekord, 37,40 sekunder, en tid som var en tiondel från kvaltiden för FM för 17-åringar. Mattsson som haft problem med ett baklår genomförde loppet utan några känningar.
I längdhoppsgropen satte Andreas Henriksson personligt rekord och årsbästa med ett hopp på 6,29 meter. Även i höjd satte han årsbästa med ett hopp på 1,85 meter.
I kula var Ove Lehto oslagbar. Han vann med en stöt på 13.04 meter mot Karl-Johan Sommarströms på 12.74 meter. I spjut segrade Jonathan Malmberg på 43,44, två centimeter före tvåan Oscar Didriksson.
– I och med det blev det Karl-Johan som tar den sista platsen till öspelen, säger Ottesen, och syftar på att det fram tills DT-tävlingen stått mellan Sommarström och Didriksson.
Förutom öspelsdeltagarna presterade Linn Gustafsson fina tider på 100 och 300 meter, båda tiderna i närheten av hennes personliga rekord. (ml)