DELA

Drömsviten bruten i slutminuterna

FOTBOLL. 581 dagar och 20 matcher – sedan var IFK Mariehamns obesegrade svit på WHA död.
Efter Irakli Sirbiladzes sena avgörande för Inter var Pekka Lagerblom kritisk till flera spelares karaktär.
– Vi måste rannsaka oss själva, säger mittfältsmotorn.

Den 2 oktober 2011 vann HJK borta mot IFK Mariehamn med 2–0 efter mål av Akseli Pelvas och Berat Sadik. Sedan dess har inte Grönvitt förlorat hemma på WHA – fram tills i går.
I den 89:e minuten kunde Inters Irakli Sirbiladze stöta in 2–1 efter en tilltrasslad situation och ta död på IFK:s förlustfria svit efter 20 matcher.
– Det är riktigt surt att dom ska få ett mål i slutskedet. Särskilt när det är ett sånt slumpmål efter en tilltrasslad situation, säger IFK-försvararen Tommy Wirtanen som var nöjd med hur IFK tog sig tillbaka in i matchen efter en svag första halvlek.
– Det kändes helt okej ändå och jag tycker inte Inter gjorde så att vi kom av oss helt i vårt spel. Men självklart, efter en förlust vill man alltid förbättra saker.
Grönvitt fick tillbaka hoppet med dryga timman spelad när Petteri Forsell först sökte väggspel med Dever Orgill med en boll som i stället nådde fram till brassen Diego Assis som elegant hittade tillbaka till Forsell som kunde placera in kvitteringen bakom Magnus Bahne i Inters mål.
– Då kändes det som vi var på gång och man hoppades på att vi skulle få lite momentum av målet, men det räckte inte hela vägen. Tidigare har vi fått med oss mål i slutskedet och ibland får man det emot sig, så är det ibland, säger IFK:s assisterande tränare Peter Lundberg.


Blickar mot HJK
Pådrivaren Pekka Lagerblom såg större problem med hemmalagets insats: karaktären och kampviljan hos flera av spelarna.
– Alla, inklusive jag själv, måste se sig i spegeln efter en sån här match och rannsaka sig själv. Vi kommer inte upp i normal standard nångång egentligen, och det är upp till var och en att se till att man tar tag i sitt eget spel, säger Lageblom.

Läs mer i måndagens Nya Åland!

Oskar Magnusson

oskar.magnusson@nyan.ax

tfn 528 462

Foto: Erkki Santamala

erkki.santamala@nyan.ax