DELA
Foto: Erkki Santamala<07_Bildrubrik>TVÅA Elin Nyman på hästen Dirania blev tvåa bakom Hendersson.

Dramatik på hopptävling

RIDSPORT. För femte året i rad ordnades på lördagen blå- och rosa bandets banhoppning på sandbanan inne i travbanans oval i lördags.

Man samlade in pengar till kampen mot cancer genom att skänka såväl startavgiften, alla intäkter från försäljningen på plats och genom att buda på ett särskilt hinder, där budet någon timme innan stängning låg på hela 800 euro. Sammanlagt tävlades det under dagen i fyra klasser varav en av klasserna var uppdelad på tre höjder: 60 cm, 80 cm och 100 cm. Den klassen reds som en såkallad clear round, där man inte red på tid, utan alla som klarade sig felfria fick pris.

De övriga klasserna var huvudklasserna Rosa bandet, 70/90 cm – som vanns av Ida Jansson på Frosty Rose – Blå bandet, med de högsta hindrena på 110 cm samt Karakampen där fem lag bestående av enbart manliga ryttare med varierande ryttarkunskaper gjorde upp.

Flera av klasserna var väldigt jämna och bjöd på mycket spänning för åskådarna. Huvudklassen Blå bandet, vanns av Linda Hendersson på Blue Diamond strax före Elin Nyman (bilden) på Dirania och Ida Nordlund på Bolonia Chess. När segraren Hendersson var på framridningen med sin andra häst hade hon dessvärre oturen att bli avkastad och skadade sig så illa att ambulans måste tillkallas. Dagen efter tävlingen berättade hon för Nyan att hon har ont i vänstra sidan av höften och att hon fått en fraktur på undersidan av revbenet.

 

Calle Bomanson