Djurgården tog hem bucklan

ISHOCKEY. Det blev till slut Djurgården som tog hem segern i Nordic Trophy efter att ha vunnit med klara 4-1 över Linköping i Islandia i kväll.
– Helgen har varit kanonbra, säger Nicklas Danielsson, målskytt för Djurgården.
Det är Djurgården som öppnar starkast. Fredrik Norrena i Linköpings kasse har fullt upp medan hans lagkamrater knappt lyckas få till något alls framåt. Ändå dröjer det till periodens sista minut innan Djurgården sätter 1-0 genom Nicklas Danielsson på pass av Jacob Josefsson.
I början på andra perioden åker Djurgården på två utvisningar i följd vilket ger Linköping möjligheten att komma in i matchen. Man lyckas dock inte förvalta sina numerära överlägen och Djurgården kan i stället öka på till 2-0 genom Marcus Nilson när tretton minuter av perioden har gått.

Vacker benparad
Den tredje perioden inleds med tre snabba mål i följd. Först gör Jimmie Ölvestad 3-0 för Djurgården, en och en halv minut senare reducerar Linköping till 3-1 genom Mattias Carlsson och ytterligare två minuter senare sätter Carl Gustafsson 4-1 för Djurgården.
Djurgården fortsätter att pressa och är det bättre laget perioden ut. I näst sista minuten är man nära att sätta ännu ett mål men Norrena står för dagens vackraste benparad och avvärjer skottet.

Bra genrep
Efter matchen är Djurgårdens Nicklas Danielsson nöjd.
– Vi har flyt och sätter våra chanser samtidigt som vår målvakt Gustav (Wesslau) spelar fantastiskt.
Men hur högt rankar ni egentligen en sådan här turnering?
– Det är klart att det är en träningsturnering, men samtidigt är det viktigt med ett bra genrep inför säsongen.
Och er målsättning i Elitserien i år?
– Vi har ingen riktig uttalad målsättning, att nå slutspel är första målet, sedan tar vi det därifrån.