DELA

”Dima” ny i IFK Mariehamn

FOTBOLL. IFK Mariehamn kontrakterar Dmytro Voloshyn. ”Dima” var en av de fem spelare som testade för klubben under veckan.
Ukrainaren Dmytro Volshyn flyttade till Finland i våras för spel i division II-klubben Norrvalla FF. I måndags kom han till Åland och testade för IFK Mariehamn.
– Han har en bra vänsterfot, är stark och läser spelet bra, sa lagledaren Olav Björkström till Nyan då.
22-åringen imponerade tydligen även på IFK-lägret som tecknat ett tvåårsavtal med honom. Och han ska bli redo för ligaspel.
– Han är en stabil spelare och med rätt tränare och träning tror jag absolut han klarar av att spela på liganivå, sa Björkström.

Intressanta namn
Dima har nu rest tillbaka till Ukraina för att förlänga sitt uppehållstillstånd. Han ansluter till IFK i slutet av året.
Hur det går med de övriga testspelarna, Marcus Olsson från Sandvikens IF, Anes Mravac från IF Limhamn Bunkeflo, Mikko Halonen från Atlantis och Fredrik Vikström från Atlantis återstår att se.
”Samtliga testspelare höll en hög nivå och alla spelare är fortsättningsvis intressanta för IFK. Diskussioner om eventuella avtal med spelarna kommer att ske inom de närmsta veckorna”, skriver klubben på sin hemsida.

MALIN TILLSTRÖM

malin.tillstrom@nyan.ax