DELA
Foto: Stefan ÖhbergTROR PÅ EN LÖSNING Viktoria Byskata har fått löften av KF10 om att få gå på lån till Åland United och litar på att hennes förra klubb inte ska stoppa övergången.

”Kan inte acceptera vad som helst”

FOTBOLL. När Nya Åland tidigare ställt frågan om Viktoria Byskata blir Åland United-spelare 2016 har klubbens sportchef Mikael Virta hänvisat till Kokkola F10, Byskatas förra klubb.

Och när vi väl gör så går uppgifterna isär.

Viceordförande Peter Haldin säger att saken är klar, och att Kokkola F10 gått med på att låna ut Viktoria Byskata till Åland United till och med den 31 oktober.

– Vi har kommit överens tidigare om att vi lånar ut henne till ÅU hela säsongen, säger Haldin.

Han får inte (!) medhåll av ordförande Rolf Mannström som liksom KF10:s styrelse menar att det rör sig om ett kontraktsbrott då Viktoria Byskata har ett avtal med klubben för säsongen 2016.

– Viktoria har kontrakt med oss, och jag fick först i efterhand reda på att hon farit till Åland på provspel. Det hela är lite konstigt att en viceordförande kan lova ut något, utan att ha övriga styrelsen bakom sig, säger Mannström.

– Åland United har begärt en övergång, men vi har inte accepterat den ännu. Nu försöker vi i stället förhandla med United eftersom vi anser att vi bör få en ersättning för Viktoria. Vi måste hålla på principerna och ta ansvar. Jag tycker inte att det är världens största sak, jag tror att våra klubbar kommer att lösa det. För vi vill ju inte stoppa Viktoria.

Viktoria Byskata menar att hon tillhör Åland United.

– ”Petska” (Peter Haldin) har ju sagt att det är klart så då får man väl tro på det. Han gav mig också lov att komma hit från första början, säger 21-åringen Byskata.

Läs mer i onsdagens Nyan