DELA

De har aldrig förlorat på åländsk sand

BEACHVOLLEY. Regerande Paf Open-mästarinnorna Larissa och Juliana från Brasilien har aldrig förlorat en match på åländsk sand.
– Målet är guld i år igen, säger Juliana.
Larissa och Juliana har infriat allas förväntningar så här långt i årets turnering. Hittills har de spelat tre matcher och de har inte förlorat ett enda set. Motståndet har dock inte varit så tufft. Finländska Hanna-Mari och Riikka Arminen, amerikanska Angela Akers och Tyra Turner samt belgiska Liesbet Van Breedam och Liesbeth Mouha – rankade 31:a, 16:e och 24:e i världen – har varit lätta byten för världsettorna från Brasilien.
– Men i morgon (läs i dag) möter vi amerikanskorna (Jennifer Kessy-Boss och April Ross, reds anm). Tills dess måste vi förbättra vårt spel, säger Juliana.
Främst är det koncentrationen som måste förbättras. Juliana berättar att den inte varit på topp under de inledande matcherna.
– Men det är mycket lättare att fokusera när man möter bättre lag. Då är man mer koncentrerad redan på uppvärmningen, det blir på ett annat sätt.
Juliana och Larissa vann alltså Paf Open både 2007 och 2009. Målet är förstås guld i år igen.
– Kina, USA och Brasilien är vårt tuffaste motstånd, säger Juliana.
Att hon och hennes partner hittills gått obesegrade genom sina matcher på Åland har hon ingen bra förklaring till.
– Det beror nog mest på slumpen att det blivit så. Men visst gillar vi att spela här och publiken verkar gilla oss också. Det gör det till ett nöje för oss att spela, säger hon.

Malin Lundberg

malin.lundberg@nyan.ax

Foto: Erkki Santamala