DELA
Foto: Erkki SantamalaÅM-VINNARE Lina Dalloz vann ÅM med hästen Pilot.

Dalloz dominerade ÅM

RIDSPORT. Ridsport Lina Dalloz på hästen Pilot blev i helgen åländsk mästarinna när ÅM i hoppning avgjordes.

Ekipaget var felfria under hela tävlingshelgen.

– Det är roligt att vara mästare, säger hon.
Lina Dalloz kröntes i helgen till åländsk mästarinna när det årliga mästerskapet i hoppning avgjordes. Detta efter att hon och hästen Pilot presterat enastående under hela tävlingshelgen och varit helt felfria. Dalloz kunde även knipa åt sig andraplatsen i tävlingen med hästen Ular K. Ekipaget kunde säkra segern efter att finalomgången gått till omhoppning då fyra ekipage varit felfria.

Väl i omhoppningen lyckades Dalloz och Pilot prestera den bästa tiden och avgick med segern. Resultatet var en klar förbättring jämfört med förra årets tävling då Dalloz slutade på sjundeplats med Pilot och på tredje med Ular K.

– Det känns bra. Jag har satt mycket jobb på det här och hästarna har varit fantastiska, säger hon.

ÅM avgjordes över tre klasser. De två första deltävlingarna avgjordes med hinder på 100 centimeters höjd. Den tredje, som utgjorde finalen, hade hinder på 105 centimeter. Hinderhöjningen såg dock Dalloz inte som ett bekymmer:

– Nej, egentligen var det inte stor skillnad. Vi har tävlat både på 110 och 120 centimeter på fastlandet så det var inte så svårt.

Titeln som åländsk mästarinna gick sedan till det ekipage med de bästa placeringarna över de tre klasserna samt minst antal fel.

Lyckade tävlingar

Domare Elise Åkerblom var nöjd med årets upplaga av ÅM.

– Det har varit duktiga ekipage. Nivån har varit hög, säger hon.

Antalet deltagare i ÅM var också till tävlingsledningens belåtenhet. Totalt var 13 ekipage anmälda och domare Åkerblom tyckte att det var klart godkänt:

– I ÅM är det bra, i de lägre klasserna är det dock inte så många men de behövs ändå.

Emil Mattsson