DELA
Foto: Ida JanssonHOPPFULLA Linda Hendersson och Nueva Canción mot nya mål.

Hendersson går för guld

RIDSPORT. Linda Hendersson och hästen Nueva Canción går för guld i landets främsta hopptävling.

Väl medvetna om att ledningen är bräcklig.

– Ställningen inför finalen är av mindre betydelse. Det är på söndag man ska vara i topp, säger hon.
I dag går Linda Hendersson och valacken Nueva Canción ut i Ypäjäs finalhoppning av Racing Trophy-serien för landets bästa unghästar (5-7 år). Ekipaget leder serien inför de tre avslutande omgångarna. Men då ledningen bara är två poäng ned till Helena Wist och Beatrix Fina vet Hendersson, som representerar Hellesby Sporthorses, att tävlingen fortfarande är långtifrån över.

– En felfri runda ger tre poäng, har man ett nedslag får man noll. Gör jag några misstag i helgen kan jag falla långt ner i placeringarna så absolut ingenting är klart. Jag är bara glad att vara med så här pass bra, för det här blir nog min största tävling, säger Linda Hendersson som fått slita med Nueva.

– I fjol startade han i en tävling på Åland. Annars hade han väldiga problem med självförtroendet på tävling. Men vi har jobbat hårt och gått långsamt framåt med små hinder. Jag såg potentialen i honom och i år har han gått framåt enormt mycket.

Foder för ett år

En seger i Racing Trophy-serien är värd 500 euro, och en lika stor summa ligger i potten för finskuppfödda hästar (vilket NC är). Men minst lika värdefullt är kraftfoderföretaget Racings pris om hästfoder för ett år, uppskattningsvis värt drygt 700 euro.

– Det är jättebra. Pengarna i övrigt är ju sådär. 500 euro täcker knappt ens resan, men man är ju lite galen som fortsätter, säger Linda Hendersson och skrattar.