DELA
Foto: Manne WidungGULDSÄSONG Daniel Sjölund, här i allsvenskans sista omgång borta mot Malmö FF, var central när IFK Norrköping i fjol vann sitt första SM-guld på 26 år.

”Daja” tveksam till landslagscomeback

FOTBOLL. Förbundskapten Hasse Backe vill att han kommer tillbaka.

Själv är Daniel Sjölund tveksam till en comeback för Finland.
För första gången sedan 2005 utsågs Daniel ”Daja” Sjölund till Årets åländska herridrottare för sina insatser under 2015 som starkt bidrog till att göra IFK Norrköping till svenska mästare. Men huvudpersonen själv var inte på plats på Idrottsgalan i Mariehamn i lördags för att ta emot sitt pris.

– Tyvärr är det ju svårt i mitten av januari när vi just har dragit i gång försäsongsträningen, vilket är tråkigt. Jag har fullt fokus på IFK just nu, dessutom var både sambon (Johanna) och min son (Wilton) sjuka i helgen, så rent praktiskt var det inte möjligt att delta på Idrottsgalan, säger Daniel Sjölund när vi når honom just innan ännu ett träningspass ska kicka i gång på Nya Parken.

Finlands nyblivne förbundskapten Hasse Backe sade i en intervju nyligen med TT under landslagsturnén i Abu Dhabi att han gärna ser att ”Daja” gör comeback efter drygt tre år frånvaro.

– Vi har pratat om landslaget. Jag har länge trott att det är ett avslutat kapitel, men det är ju smickrande att bli tillfrågad, säger Daniel Sjölund.

Har du gett något besked?

– Inget definitivt. Det är först i höst som VM-kvalet startar, och det känns skönt att det inte är någon brådska. Hade han krävt ett definitivt besked i december hade jag sagt nej.

Läs mer i onsdagens Nyan