DELA

Runt 500 EL-biljetter sålda

FOTBOLL. IFK Mariehamn har i två veckor sålt biljetter till den första kvalomgången till Europa League.

Än så länge har det inte varit någon rusning till Wiklöf Holding Arena.
– Uppskattningsvis har vi sålt runt 450-500 biljetter. Inkluderat platserna som reserverats för motståndarlaget och deras personal, säger Peter Mattsson.

Osäkerhet kring speldatumet tror klubbdirektör Mattsson kan påverka ålänningarnas vilja att köpa Europabiljetter. Den 20 juni äger lottningen rum som bestämmer vilket lag IFK får möta, och vilket datum matchen på WHA blir av. Inleder IFK dubbelmötet på bortaplan spelar man hemma på torsdag den 7 juli, men får Grönvitt spela första matchen i Mariehamn är det i stället torsdag den 30 juni som gäller för hemmafansen.&tab;

– Jag tror att folk bestämmer sig sent och väntar in lottningen för att se vilket lag det blir. Sen påverkar säkert osäkerheten kring vilket datum matchen blir. Folk vill veta vilken dag som gäller innan de bokar upp sig. Och efter lottningen har man ju tio dagar på sig, minst, till hemmamatchen. Så det finns gott om tid ännu, säger Peter Mattsson.

Hoppas på Baltikum

Senast IFK spelade EL-fotboll – 2013 – åkte man ut i den första kvalomgången mot Inter Baku.

Tar man sig vidare till den andra omgången i år belönas klubben med 210 000 euro i segerpremier av Uefa. Peter Mattsson vet hur drömmotståndet ser ut.

– Något lag från Baltikum hade varit bra. Vi har träningsspelat mot estniska lag tidigare och vet att vi står oss väl mot dem. Sen är en relativt kort resa också bra både för de fans som vill följa med och även för våra kostnader.