DELA

Daja har anlitat en ny agent

FOTBOLL. Daniel ”Daja” Sjölund har anlitat en ny agent.
– Nästa vecka ska vi börja titta närmare på vilka alternativ jag har vad gäller nästa säsong, säger Sjölund.
Daniel ”Daja” Sjölund har spelat i allsvenska Djurgårdens IF sedan 2003. Den sista december går kontraktet ut och vad som händer efter nyår är ännu oklart.
– Jag har varit länge i Stockholm och jag har trivts bra där. Djurgården finns alltid med i bilden men samtidigt ska jag titta på andra alternativ, säger Sjölund.
Med detta i åtanke har Sjölund, som den senaste tiden representerat sig själv, anlitat en ny agent.
– Han heter Stefan Pettersson. Vi ska träffas när jag kommer tillbaka till Stockholm och se över vilka alternativ jag har.

Europa lockar
Efter många år på samma ställe känner Sjölund att han skulle må bra av en nystart.
– En ny miljö och nya röster kan göra att man höjer sig ett snäpp. Samtidigt har det ju hänt mycket nytt inom Djurgården den senaste tiden med ny styrelse och ny tränare.
Att spel utanför Norden lockar sticker Sjölund inte under stol med.
– Jag känner att om jag ska utomlands så är jag i rätt ålder nu. Jag har varit där en gång redan och vet vad det går ut på men nu är jag bättre förberedd.
Har några europeiska klubbar visat sitt intresse?
– Ja intresse finns alltid. Vilka klubbar det är vill jag inte gå in på men det rör sig om flera klubbar ute i Europa. Sedan är det viktigt att det känns helt rätt och att jag i så fall hittar en klubb som verkligen vill ha mig. Att de vet vem jag är så att de har förtroende för mig när jag väl kommer dit. Det gäller att man hittar ett ställe där man kan trivas och där flickvännen kan hitta ett jobb, sådana saker spelar också in.

Knät bättre
Månaden ut tillhör Sjölund åtminstone Djurgården. På måndag börjar träningarna och då kommer ålänningen för första gången att träna med boll efter knäskadan han ådrog sig i en landskamp mot Azerbajdzjan i september.
– Egentligen skulle jag ha fått stegra med fotbollsträning redan när säsongen slutade men i och med att vi gick på semester då så fick jag fortsätta på den nivå jag hade kommit upp i, det vill säga med löpning utan intervaller och riktningsförändringar.
Sjölund tillägger att huvudsaken är att han är fullt frisk efter jul och nyårsledigheten. Oberoende av vad som väntar då.

MALIN LUNDBERG


malin.lundberg@nyan.ax

Foto: JONAS EDSVIK

jonas.edsvik@nyan.ax