DELA

”Daja” gav Mmmmarabo guldsmak

FOTBOLL. Det hör inte till vanligheterna att den åländska Inomhuscupen i fotboll lockar till sig nyblivna allsvenska mästare. Men i helgen var Daniel ”Daja” Sjölund tillbaka i Mmmmarabos lag – som planenligt tog hem segern i futsalturneringen.

– Jag hade förhinder i fjol och året dessförinnan var jag sjuk, så det var kul att få vara med den här gången och känna på det igen, säger Daniel Sjölund efter finalsegern i herrklassen.

IFK:s b-juniorer stod för motståndet i finalen mot Mmmmarabo – men hade inte mycket att sätta emot inledningsvis när de äldre lirarna, med massvis av ligarutin, skruvade upp tempot och avgjorde finalen halvvägs in i matchen.

”Daja” Sjölund, 32, inledde uppvisningen genom att elegant friställa Mika Niskala som tidigt satte 1–0. Peter Lundberg snodde på målskyttsmanér till sig bollen och rullade in 2–0 strax därefter, och ytterligare någon minut senare talade ”Dajas” passningsfot ånyo genom att servera ”Lundis” som satte 3–0.

Daniel Norrmén ökade på till 4–0, men IFK-juniorerna vägrade att ge upp. Första reduceringen stod Tobias Eriksson för när han stötte in bollen i öppet mål, eminent framspelad av Fredrik Ulvestaf. IFK:arnas andra mål var en kopia där Johan Lundberg avslutade och Axel Dahlblom serverade.

Men närmare än ett tvåmålsunderläge kom aldrig ”junisarna”, som i stället fick se Peter ”Lundis” Lundberg sätta 5–2 och stänga matchen i slutskedet.

Förutom ”Lundis”, ”Daja”, Norrmén och Niskala ingick även Johan Sundman samt bröderna Kristoffer och Alexander Weckström i lag Mmmmarabo.

Läs mer i måndagens Nyan