DELA

Dags för nya FM-medaljer

KRAFTSPORT. Fyra åländska styrkelyftare deltar i helgens bänkpress-FM i Äänekoski. Medaljförhoppningarna är, som vanligt, höga.
– Marcela Sandvik ska ta guld, Ove Lehto kan blanda sig i medaljstriden och jag ska sluta topp två, säger Kenneth ”Kenta” Sandvik.
Vid en tävling i bänkpress, vare sig det gäller SFI-mästerskap, EM, VM eller någon annan tävling, kan man så gott som alltid lita på att lyftare från Ålands Kraftsportsklubb (ÅKK) finns med högt upp i resultatlistorna. I helgen avgörs bänkpress-FM i Äänekoski och ÅKK skickar fyra lyftare.
Marcela Sandvik är storfavorit i 52-kilosklassen och ligger i förhandsanmälningarna över 40 kg före tvåan. Målet är enkelt, guld.
– Det är bara det som räknas, det finns ingen som kan hota henne. Vi kommer inte att chansa utan se till att hon får ett resultat för att säkra guldet, sedan är det bara att bomba på. Marcela är i riktigt bra form och hon kommer att gå in för att slå sitt personliga rekord på 122,5 kg. Hon vill gärna upp på 125 kg, vilket är ett stort mål för henne. Det ligger landslagsplatser i potten också så det gäller att göra bra resultat, säger Kenneth Sandvik.

Tvekamp
I den tyngsta klassen, 120 kg, ska det handla om två lyftare, Kenneth Sandvik och Tuomas Korkia-Aho. De bägge lyftarna är överlägsna i förhandsanmälningarna och Sandvik medger att det blir tufft för ålänningen att plocka hem guldet.
– Det ska handla om oss två och det är han som ska vinna. Tuomas är en supertalang som bara går uppåt och uppåt. Han väger nästan 30 kilo mer än mig och han kommer helt säkert att lyfta 350 kg under året. Han har favoritskapet på sig, men han är bara 24 år och jag tänker inte ge mig på förhand utan drar på en tight skjorta och ska försöka bjuda upp till kamp, säger Kenta.

Läs mer om styrkelyftarna inför helgens bänkpress-FM i papperstidningen.

Dan Sjöblom

dan.sjoblom@nyan.ax