DELA
Foto: Jonas Edsvik/Arkiv<07_Bildrubrik>GOLVADE Jennifer Karlsson och hennes JIK fick det som väntat tufft borta mot serieledande Norsjö.

Bra start – men desto tyngre fortsättning för JIK-damerna

VOLLEYBOLL. Det började så bra med 19 poäng i första set men serieledande Norsjö släppte bara 15 bollar till i hela matchen och Jomala fick vända hem men 0–3 i bagaget.
Det hade sett bra ut på träning inför den svåra bortamatchen mot serieledande Norsjö från Västerbotten i norra Sverige och visst var det idel positiva tongångar efter det första setet som slutade 25–19 till hemmalaget.

– Vi började jättebra och det märktes att det vi tränat på gett resultat, sa en nöjd Adrienne Marie, tränare, med adressat det första setet.

Resten av matchen blev en tillbakagång och Jomalaspelarna fick endast med sig 10 poäng i det andra setet och fem i det tredje.

– Vi tappar servemottagningen och kommunikationen och då står vi oss slätt mot ett så bra lag som Norsjö. Nu lägger vi fokus på kommande träningar och de matcher som återstår, avslutar Adrienne.

För Jomala som ligger sist i den norra ettan med noll poäng och endast en setvinst väntar Södertälje på hemmaplan kommande helg.

Håkan von Krusenstierna