DELA
Foto: Stefan Öhberg<07_Bildrubrik>PRÖVAR NYTT Jomala IK och heltidstränaren Sebastien Bougeatre har valt att gå skilda vägar. Klubben söker nu flera, om möjligt, nya tränare som kan jobba deltid.

Jomala bryter med Bougeatre

VOLLEYBOLL. Hösten 2013 kom han till klubben. Nu har Jomala IK valt att inte förnya kontraktet med huvudtränaren Sebastian Bougeatre.

– Vi vill ändra arbetsfördelningen för att se vem som ska göra vad, säger JIK-volleys ordförande Camilla Grönholm.
För knappt två år sedan kom belgiske Sebastian Bougeatre till JIK-volley för att ta över som huvudtränare efter Adrianne Marie. Under de två senaste säsongerna har Bougeatre lotsat JIK:s tre seriespelande lag. Men nu väljer JIK att inte förnya kontraktet efter att det löpt ut den sista juli. Bougeatre och JIK hittade ingen bra gemensam lösning och därför beslutade man sig för att gå skilda vägar.

– Det är svårt att förklara men vi fastnade på några detaljer, säger Grönholm.

JIK vill ändå poängtera att man är nöjd med det goda resultat han har åstadkommit som tränare i klubben, men att tränarrollen måste förändras framöver.

– Det är mycket som händer samtidigt och många matcher kan krocka med varandra, äver träningar. Just därför vill vi öppna upp för en eventuell deltidslösning där en eller flera kan jobba parallellt, fortsätter Grönholm.

Läs mer i dagens Nya Åland.