DELA

Bollförbundet: ”Hoppas att det här inte blir ett ärende för oss”

FOTBOLL. Åland United har uppmärksammat Finlands bollförbund på att Kokkola F10 försöker stoppa Viktoria Byskatas övergång.

Juristen Petteri Lindblom hoppas att han inte behöver lägga sig i ärendet.

– Det bästa vore om klubbarna kom överens på egen hand, säger han.
I gårdagens Nya Åland avslöjades nyheten att provspelaren Viktoria Byskatas tänkta övergång från Kokkola F10 till Åland United kan komma att stoppas.

Åland United fick först klartecken från KF10:s viceordförande Peter Haldin att Byskata skulle lånas ut till den 31 oktober, och att Karlebyklubben inte tänkte kräva någon övergångssumma. Men när Nyan kontaktade Kokkolas ordförande Rolf Mannström hade han en helt annan bild av situationen.

– Viktoria har kontrakt med oss, och jag fick först i efterhand reda på att hon farit till Åland på provspel. Det hela är lite konstigt att en viceordförande kan lova ut något, utan att ha övriga styrelsen bakom sig. Åland United har begärt en övergång, men vi har inte accepterat den ännu. Nu försöker vi i stället förhandla med United eftersom vi anser att vi bör få ersättning för Viktoria, sade Mannström.

Bollförbundets jurist Petteri Lindblom säger till Nya Åland att fallet är komplicerat.

– Eftersom spelaren har kontrakt med Kokkola F10 gör det saken svårare. Det är sant att det finns en sjudagarsrespit för klubbar att besvara en transferbegäran, men om det inte åtföljs får den inga juridiska följder. Den ger däremot förbundet rätt att sätta press på en klubb att besvara förfrågan. I det här fallet står ju dock spelaren under kontrakt med Kokkola F10, så jag ser inte det som något större misstag att inte har svarat, säger Petteri Lindblom.

Läs mer i torsdagens Nyan