ÅU försvarade mästartiteln

FOTBOLL. Nollan sprack redan efter en minut.

ÅM-finalen mellan IFK Mariehamn och Åland United slutade 4-1 till ligalaget.

-Jag är jättenöjd med vår insats, säger division tre-laget IFK Mariehamns tränare Daniel Norrmén.

Damfinalen inleddes av ett ledningsmål från ligalaget Åland United redan efter en minut. Signaturen bakom 1-0-målet blev Maegan Kelly. Kellys chanser att sätta dit den igen var många och målvakt Ann-Sofie Gripenberg gjorde bra ifrån sig i IFK-målet.

Knappt 20 minuter efter ledningsmålet var turen framme igen för ÅU då Maja Lindqvist enkelt kunde putta in bollen bakom Gripenberg. Lagen gick till halvtidsvila med ställningen 2-0 till ÅU.

Karring nätade på ex-laget

Målchanserna fortsatte att hagla på IFK:s planhalva i andra halvlek.

Efter en dryg timme in i matchen fick ÅU:s Sofia Lindström till det då hon satte bollen mitt i målet bakom en utspringande Gripenberg. Trots tre mål bakåt för IFK kunde Maryette Karring fixa ett mål för sitt IFK och division tre-laget reducerade till 3-1. På tilläggstid fick IFK däremot en straff emot sig och Maegan Kelly satte punkt i matchen. Slutresultatet skrevs till 4-1 och Åland United försvarade ÅM-titeln.