DELA

EM-fest planeras i Mariehamn

FOTBOLL. Under fotbolls-VM i Brasilien 2014 ordnades Paf Carnival där matcherna visades på storbilds-tv på Torget i Mariehamn.

Till sommarens EM-slutspel i Frankrike hade IFK Mariehamn tänkt arrangera ett liknande evenemang, med spelbolaget Paf som huvudsponsor. Men de planerna stoppades av det Europeiska fotbollförbundet Uefa.

Regelverket för publika evenemang i samband med EM i fotboll gör nämligen gällande att arrangörer inte får ha spelbolag som erbjuder vadslagning och andra spelprodukter som sponsor.

Men nu räddas den åländska EM-festen.

Mariepark Ab kommer att bygga upp ett evenemangsområde på Nygatan i centrala Mariehamn. I EM-området kommer det att finnas en scen och en storbildsskärm att följa dramat i Frankrike på. Utöver fotbollsmatcherna ordnas aktiviteter blandat med uppträdanden från scenen.

– Vi hoppas på ett lyckat evenemang med många besökare och en härlig gemenskap – precis som hör fotbollen till. Nu går vi över till att planera detaljerna och ser fram emot att kunna presentera ytterligare information inom kort, skriver Mariepark i ett pressmeddelande.

EM-festen på Nygatan drar i gång i samband med kvartsfinalerna den 30 juni, och pågår fram till finalen den 10 juli.

 

De här EM-matcherna visas på Nygatan

Kvartsfinaler
Torsdag 30/6 22.00
Fredag 1/7 22.00
Lördag 2/7 22.00
Söndag 3/7 22.00
Semifinaler
Onsdag 6/7 22.00
Torsdag 7/7 22.00
Final
Söndag 10/7 22.00