DELA
Foto: Johan Orre

Lindqvist om succén i Lindesberg

VOLLEYBOLL. Med en ny tränare och ett nästan helt nytt lag gör Lindesberg succé i svenska Elitserien.
Två av alla nyförvärv är åländska duon Anna Lindqvist och Melina Mangs.
– För mig kommer resultaten inte som någon överraskning. Vi blir bara bättre och bättre för varje match, säger Lindqvist.

Under sommaren tog belgaren Sebastien Bougeatre, tidigare i Jomala IK, över som tränare i Elitserieklubben Lindesberg. Med knappa resurser och endast två spelare kvar i truppen fick han i uppgift att bygga upp ett så slagkraftigt lag som möjligt.
Sebastien Bougeatre tog då kontakt med högerspikern Anna Lindqvist och vänsterspikern Melina Mangs, som han tränade under sin tid i JIK. Kort därpå skrev duon på för Lindesberg. Först Lindqvist och sedan Mangs.
Lindesberg är i dagsläget tabellfyra efter att ha vunnit nio av sina tolv matcher. Under säsongsinledningen har man också utmanat de allra bästa lagen. I söndags förlorade man förvisso med 0–3 hemma mot serieledande Hylte/Halmstad, men i två av seten föll Lindesberg med minsta möjliga marginal – 24–26 och 25–27.
– Det ser jag ändå som ett fall framåt då vi dessutom saknade en av våra absolut bästa spelare. Det visar att vi kan prestera och att vi förtjänar att vara i toppen, säger Lindqvist.
Enligt Lindqvist har Lindesberg inte någon uttalad målsättning. Men för egen del hoppas hon åtminstone på slutspel.
– Även om vi tar en match i taget så har vi ju alla chanser i världen att placera oss bland de åtta bästa. Det ska vi bara göra.

Läs hela artikeln i torsdagens Nya Åland.