DELA

Blandat i Clippers premiäromgång

BOWLING. Tre segrar och två förluster. Det blev facit för BC Clipper i seriepremiären och debuten i rikstrean på hemmaplan i helgen.
BC Clipper föll från division II förra säsongen och laget bestående av Robert och Jens Kvarnström, Stefan Sundberg, Peter Mattsson, Peter Söderblom och Tony Miiros fick i lördags börja på ny kula i division III.
Och premiären på hemmaplan i Idrottsgården började med tre segrar och två förluster, vilket placerar BCC på totalt tredjeplats efter första omgången.
– Med tanke på att flera av oss är dåligt tränade så får man nog vara ganska nöjd med det resultatet. Egentligen var det väl bara Tony (Miiro) och Stefan (Sundberg) som spelade riktigt bra och med oss andra var det lite hur som helst, säger Kvarnström.
Att det ligger efter i träningen har just sin förklaring i att de föll ur tvåan.
– I våras efter att vi föll ur var det mollstämning i laget och vi bestämde oss för att ta ett längre break, säger Kvarnström.

Tufft motstånd
Men helgens resultat hängde inte bara på Clipperspelarnas egna prestationer, menar Kvarnström, utan en del av motståndet var svårare än väntat.
– Flera av lagen var riktigt bra och är på väg uppåt. Det kan bli hur spännande som helst den här säsongen, säger han.
Nästa omgång spelar BCC i Helsingfors den 23 oktober.
– Det känns mycket positivare nu när vi har kommit i gång igen, så en månad framöver är det hårdträning som gäller, säger Kvarnström.

Maria Nykvist

maria.nykvist@nyan.ax