DELA

Björklund lägger skorna på hyllan

FOTBOLL. Åland Uniteds högerback Johanna Björklund väljer att lägga skorna på hyllan och spelar karriärens sista match på lördag mot Ilves.
– Fotboll har varit mitt liv. Men nu är det dags att göra någonting annat, säger Björklund i ett pressutskick.
Johanna Björklund övervägde att avsluta karriären på elitnivå redan innan den pågående säsongen. Men det blev en säsong till, som kan krönas med ett FM-guld på lördag.
– Det här är min sista vecka som fotbollsspelare på liganivå. Därför vill jag tacka alla som har varit med under alla de här åren och speciellt jag vill tacka Åland United som har gett mig möjlighet att uppleva någonting häftigt och annorlunda i år, säger Björklund i ett pressutskick från klubben.
Högerbacken har tidigare inte spelat fotboll på heltid men när chansen dök upp i Åland United tog hon den.
– Jag är mer än nöjd att jag beslutade mig för att spela ett år till och flyttade till Mariehamn. Det har varit superbt att jobba som professionell fotbollsspelare inom detta lag.
Klubben skriver att ”Joska” kan få den bästa av avslutningar.
– Hon har möjlighet att på lördag avsluta karriären på ett sätt värt vilken saga som helst, med sin första mästerskapstitel. Blir det inte guld så får hon i vilket fall som helst sin bästa placering någonsin i landets högsta serie.

Dan Sjöblom

dan.sjoblom@nyan.ax