Björk fixade nytt kryss för IFK

FOTBOLL. IFK Mariehamn spelade oavgjort för tredje matchen i rad efter att Andreas Björk fixat 1-1 borta mot Jaro i måndags. Björks mål var hans första i ligan och IFK:s första fullträff för denna säsong.

IFK Mariehamn fortsätter att kryssa sig vidare i Tipsligan. För tredje matchen i rad blev det ett oavgjort resultat för Grönvitts del. Jonas Emet gav hemmalaget ledningen i slutet av första halvlek då Jaroanfallaren nickade bollen i mål på ett inlägg av brassen Piracaia.
Andreas Björk, som blev inbytt i halvtid och ersatte Patrik Rikama, såg dock till att IFK fick en pinne med sig hem. Björk slog in kvitteringsmålet i den 64:e minuten. Bästa läget att avgöra matchen hade Tommy Wirtanen i slutminuterna. Wirtanen kom fri men Markus Koljander räddade till hörna.
Noterbart är att kenyanen Amos Ekhaile gjorde ligadebut i IFK. Han fick hoppa in i den 87:e minuten.

Emet bäst på plan
Iltalehtis lejon gick till Jonas Emet (3), Marco Matrone (2) och Mika Niskala (1). Matchen i Jakobstad sågs av 2.001 personer.