DELA

Besked om kvalmatcher upprör BK NGD

INNEBANDY. BK NGD spelar sin första match i kvalet till division II i Nystad i helgen. Det fick man veta i måndags, men vilket lag man möter har man ännu inte fått besked om.
– Det är så här Finlands innebandyförbund administrerar saker när det gäller de lägre divisionerna, säger BK NGD:s tränare Jan Tuominen.
Det är ett missnöjt BK NGD som spelar sin första kvalmatch i helgen.
– För det första på grund av att vi möter ett lag från den undre serien i kvalet. Vi var ett av åtta lag i division III som tog sig vidare till en övre serie. De som vann övre serien stiger direkt till division II men tvåan (BK NGD) och trean måste kvala mot de två bästa i den undre serien. Det är ju lag som alla i den övre serien redan varit bättre än, säger Tuominen.
Exakt vilket lag man ställs emot på lördag vet man dock inte. I en och en halv vecka har BK NGD försökt ta reda på när, var och mot vem kvalmatchen ska spelas, men hittills har man bara fått svar på de två första frågorna. De svaren är man inte nöjd med, dels för att matchen blir på bortaplan och dels för att den spelas redan på lördag.
– Eftersom vi fick reda på det med så kort varsel leder det till en del praktiska problem. Det ordnas en mässa i den hall där vi sköter kioskverksamheten i helgen. Jag blir tvungen att se till att vi sköter det åliggandet så jag kan inte följa med till Nystad, säger Tuominen.
Inte heller Dennis Isaksson, BK NGD:s andra tränare, kan följa med då han har match med herrlaget VÅSC.
– Inte är det allt för positivt att vi får spela kvalmatchen utan tränare på plats, säger Tuominen.
BK NGD är också besvikna över att man inte får någon hemmaplansfördel trots att man är det bäst placerade laget i kvalet.
– Vi får ingen fördel alls utan kunde egentligen ha spelat kvar i den undre serien och ändå tagit oss till samma sorts kvalmatcher, konstaterar Tuominen.
Om BK NGD vinner kvalmatchen i Nystad på lördag väntar en kvalmatch till i Salo helgen därpå. Förlorar man på lördag fortsätter man i division III nästa säsong.

Malin Lundberg

malin.lundberg@nyan.ax