DELA

Beachvolley-ÅM i blåsten

BEACHVOLLEY. Under blåsiga förhållanden avgjordes de åländska mästerskapen i beachvolleyboll vid Mariebad i lördags. I herrklassen segrade bröderna Jacob och Edvard Nordlund medan Tina Danielsson och Felicia Aalto vann damklassen.
Mixedklassen vanns av Verneri Vetriö och Anna Lindqvist.

Vädret var inte det bästa när de åländska mästerskapen i beachvolley avgjordes vid Mariebad i lördags. Blåsten kunde dock inte hindra Jacob Nordlund och Edvard Nordlund från att ta hem segern i herrklassen efter att i finalen ha besegrat Verneri Vetriö och Benjamin Bergens med 2–1 i set.
– Det gick väl bra idag, kan man säga. Tungt men bra, säger Jacob Nordlund medan han pustar ut efter finalmatchen.
– Jobb, skicklighet och tur, anger Edvard som förklaring till att de bägge lyckades kamma hem segern i klassen där Thomas Nordlund och Tobias Nordlund placerade sig på tredje plats.


Få misstag
I damklassen segrade Tina Danielsson och Felicia Aalto efter att duon slagit Erika Johansson och Josefine Gustafsson i finalen med klara 2–0 i set. På tredje plats placerade sig Pia Saku och Ulrika Simons.
– Jag tror inte att vi någonsin har spelat så här bra, säger Danielsson efter finalmatchen.
– Vi fick passningarna att fungera. Och servarna, säger hon om nyckeln till segern.
– Och så gjorde vi inte så många misstag, tillägger Aalto.
Mixedklassen vanns av Vetriö och Anna Lindqvist som besegrade Jenny Clemes och Toni Aho i finalen med 2–0 i set. Trea blev Simons och Oskar Söderlund.

Se bildspel från turneringen här.

Martin Portin

martin.portin@nyan.ax