DELA

ÅU värvar jamaicansk landslagsspelare

FOTBOLL. Åland United har gjort klart med sin 14:e A-lagsspelare. Dominique ”Dom” Bond-Flasza ansluter till truppen inför säsongen 2022.

25-åriga Bond-Flasza är bosatt i Kalifornien, uppvuxen i Kanada men polsk medborgare och jamaicansk landslagsspelare.

Bond-Flasza huserar närmast på högerkanten, främst som högerback. Hon har ett förflutet inom collegefotbollen och Washington Huskies. Därefter hörde hon till Seattle Sounders innan hon 2018 tog steget över Atlanten och spelade för den klassiska Holländska klubben PSV Eindhoven. 2020 gjorde högerbacken en säsong för polska storlaget Medyk Konin innan hon 2021 gjorde en tripp till Island och Tindastoll.

Bond-Flasza har även representerat Jamaica och blev 2019 nationalhjältinna då hon avgjorde sista kvalmatchen för VM 2019 genom att sägga den sista avgörande straffen mot Panama. I VM spelade hon en full match, mot Brasilien. Sammanlagt har det blivit 17 landslagsmatcher.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp