DELA

ÅU imponerade i säsongspremiären

FOTBOLL. Trots ”bara” 2-2 i årets första träningsmatch visade Åland United stundtals prov på fint spel och riktigt bra organisation.
– Jag tror att vi går en bra säsong till mötes, säger nyförvärvet Lois Roche.

Det var IFK Mariehamns P02 som inledde bäst och man hade klart grepp om den första av totalt tre perioder om 20 minuter (matchen spelades 3×20 min).
1-0 blev 2-0 för IFK, som hade bud på mera innan ÅU tog över taktpinnen. Slutresultatet skrevs sedan till 2-2 efter bland annat ett riktigt drömmål av nyförvärvet Lois Roche.
– En hörna, bollen studsade utanför straffområdet, jag samlade upp den och avslutade i bortre krysset, berättar hon själv.
Under matchen spelade ÅU upp sig successivt och sista 20 var en fröjd att skåda.
– Det här var riktigt bra och en eloge till laget som verkligen visade karaktär när vi kom tillbaka från 0-2, säger Lois Roche.

Assisterande tränare Craig Wight, som denna dag agerade matchcoach eftersom huvudtränare Maiju Ruotsalainen befinner sig på landslagsuppdrag med Finlands damer, var också han nöjd.
– Jag är svår att tillfredsställa men i dag måste jag faktiskt lyfta på hatten. Tjejerna gjorde precis som vi pratat om innan och stod överlag för en riktigt bra insats, säger han.
ÅU:s andra mål gjordes av Elsa Viktorsson.

Läs mera om detta i måndagens Nya Åland.