DELA

ÅU ger sig in i medaljstriden

FOTBOLL. Åland United ligger på en bronsplats när slutspelet inleds i helgen. Laget möter PuiU som inte har råd med annat en seger för att vara med i medaljstriden.
– Det ska vi utnyttja, säger tränaren Robert Dahlin.

Den övre slutserien drar igång på söndag för Åland United. De tio lagen i FM-serien har fördelats i en övre och nedre serie där åländskorna just nu ligger på en bronsplats, en poäng före Ilves och tre poäng före PuiU.
– Vi har förlorat två bortamatcher mot PuiU och vunnit en hemma. Det är ingen bra statistik, men det hör till historien och det fanns förklaringar till att vi förlorade, sådant som vi rättat till, säger Robert Dahlin.
Hemmalaget i Parkstad har inte råd att förlora mot ÅU på söndag.
– Då är de i princip borta från bronset, om de inte tänkt slå HJK eller Honka vilket ingen annan gjort tidigare.

För överlevnad
Motståndarnas press på vinst är något ålänningarna ämnar utnyttja.
– Nu är det cup och inte seriespel längre. Det innebär, i min värld, att man spelar lite annorlunda. Det handlar om att inte släppa in något mål och chanser framåt får man alltid. Vi ska inte bjuda på så mycket och spela lite snålt. Snygga och effektiva matcher kan vi lägga till handlingarna, nu är vi rädda om nollan och spelar överlevnadsfotboll, säger Dahlin.
Laget är något kort om folk sedan Hanna Salmén, Jenny Snickars och Nina Lindholm alla lämnat Åland för studier.
– Annars har vi samma lag som vi haft de senaste matcherna. Det förekommer lite förkylningar, men bara man inte har feber tror jag tjejerna biter ihop och kör. Efter den här matchen var vi ju tre veckor på oss att vila.


MALIN TILLSTRÖM

malin.tillstrom@nyan.ax