ÅU förlorade mot PK-35

FOTBOLL. Ett verkligt tufft motstånd i form av fjolårsmästaren PK-35 väntade Åland United i säsongens andra bortamatch – denna gång i Vanda. Senaste bortamatchen, mot FC Honka, slutade med uddamålsförlust och så blev det tyvärr också denna gång.

PK-35 pressade högt och tog tag i taktpinnen direkt. Man hindrade på det sättet också Åland United från att spela sitt eget spel, som innebär att ha kontroll på bollinnehavet. ÅU fick således ställa in sig på defensiven och gjorde det riktigt bra i större delen av matchen. I den 40:e matchminuten tappade man dock markeringen på Hanne Ojanperä som fick god tid att sikta in sig och pricksköt in 1-0 till PK-35 från strax utanför straffområdet.
–Där missade vi helt och det var ingen som hann upp och pressa henne, säger ÅU:s lagkapten Pille Raadik.
Åland United skapade inte mycket framåt under halvleken, utan fick som nämnt mest hålla till på egen planhalva. I den andra blev det dock något bättre. United gjorde då ett byte – istället för Sofia Lindström så fick unga Elsa Viktorsson chansen på topp i sin första tävlingsmatch. Hon skapade också en del lägen.
–Elsa var väldigt duktig och kunde ha gjort mål idag, berömmer Pille Raadik.
För att få ytterligare ett par fräscha ben på topp gjorde ÅU kvarten in i andra halvlek sitt andra byte, även det offensivt – Sarah Burn fick gå av medan Olivia Mattsson fick hoppa in istället. Trots att ÅU kom in i matchen, skapade några chanser och jämnade spelet var det fortfarande hemmalaget som var spelförande och hade kontroll. Raissa Feudjio Tchuanyo fick den bästa chansen för Åland United då hon innanför straffområdet fick på ett skott, som täcktes.
–Raissa var också hon väldigt duktig idag, menar lagkapten Pille Raadik.
Matchen slutade till sist med uddamålsseger (1-0) för hemmalaget och United fick vända hemåt med noll poäng inkasserade. I nästa match väntar dock lite mer överkomligt motstånd i form av Gamlakarleby Bollklubb (GBK). Den drabbningen blir den första tävlingsmatchen utomhus i år och spelas på Wiklöf Holding Arena lördag 22 april kl 18.30.