DELA
Foto: Jeremic Slavoljub

ÅU förlängde förlustfri svit – slog TPS

FOTBOLL. I och med måndagens seger hemma mot TPS är Åland United fortfarande obesegrat i årets Damliga.

Matchen spelades på WHA konstgräs och slutresultatet skrevs 1-0, efter ett tidigt mål av ÅU:s Emelie Johansson.
– Vi kunde och borde ha dödat matchen flera gånger om men lyckades aldrig göra det, säger ÅU:s huvudtränare Samuel Fagerholm, som inte var särskilt nöjd med sitt lags insats.
– Vi försvarar oss riktigt bra men måste kunna göra flera mål med tanke på lägena vi har. Jag vet inte vad det beror på men vi blev sämre och sämre ju längre matchen led.
Offensivt eller generellt?
– Generellt. Pressen stämde inte riktigt. Visst, vi fortsätter sköta oss i försvaret och låter inte heller TPS skapa särskilt många chanser men vi ger dem ju ändå möjligheten att komma tillbaka. Plötsligt kunde vi inte hantera bollen och tog dessutom konstiga beslut.
– Vi var inte tillräckligt bra i andra halvlek. Det var vi inte.
Så bortsett från poängen är du besviken?
– Frustrerad är väl ett bättre ord. Känslan är väl nog att ”va fan håller vi på med?”. Vi har full kontroll egentligen och borde bara kunna mata på men gör det inte. Och det gillar jag verkligen inte.
– Nu vann vi ju matchen men överlag är det inte en bra tendens att visa upp den prestationen som vi stod för i andra halvlek.

Läs mera om detta i tisdagens Nya Åland.

Matchfakta
Åland United-TPS 1-0 (1-0)
Mål:
1-0 Emelie Johansson 16′
ÅU: Anna Tamminen-Anna Westerlund, Pille Raadik, Olivia Mattsson-Emelie Johansson, Bri Campos (Signy Aarna 70′), Tiia Peltonen, Selma Viktorsson (Sara Nordin 39′), Monica Hagström-Rosa Maria Herreros Ossorio (Rebecca Björkvall 82′), Phoenetia Browne
Domare: Minna Mäenpää
Publik: 313 personer på WHA konstgräs
Nästa match: HJK-ÅU, lördag 27.4 kl 14