ÅU föll med tennissiffror – FC Honka ligamästare

FOTBOLL. Det blev förlust för Åland United i säsongsavslutningen borta mot tabellsjuan JyPK.
Det med tennissiffrorna 2–6.

Åland United tog tidigt ledningen genom Bri Campos och hade också 2–2 i halvtid efter att inbytta Sarah Burn kvitterat kort före paus.
Men i slutändan var det hemmalaget JyPK som avgick med en klar seger. JyPK gjorde fyra mål i andra halvlek och vann till sist med hela 6–2 efter bland annat tre mål av Gentjana Rochi.
Åland United slutar tvåa i Damligans nedre serie och blir därmed åtta totalt.
Nya Åland har sökt ÅU:s huvudtränare Maiju Ruotsalainen, som i samband med matchen gjorde sitt sista framträdande på posten. Ny huvudtränare blir Samuel Fagerholm.

Honka vann Damligan

Samtidigt avgjordes också Damligans övre serie och mästare är Esbolaget FC Honka. Honka besegrade PK-35 i den sista omgången med 1–0 borta i Vanda.
– Det känns overkligt. Vi har presterat på vår yttersta gräns, sade Honkas chefstränare Luciano Posillipo.
Anna Auvinen gjorde segermålet alldeles i slutet av matchen och Honka steg förbi PK-35 med en poäng. Auvinen nickade in bollen och krockade samtidigt våldsamt med PK-målvakten Pauliina Tähtinen.
– Jag tänkte att jag ska ta bollen oberoende vad som händer. Jag visste att det inte återstod mycket tid på klockan, sade Auvinen efter matchen med svullen kind.
– I omklädningsrummet konstaterade vi att vi ska kämpa ända till slut och att vi bara behöver ett enda läge.
PK-35 hade vunnit de tre senaste mästerskapen. För Honka är FM-guldet klubbens första på nio år.
HJK tog bronset i damligan efter att ha hemmabesegrat TPS med 2–1 i sista omgången. TPS fick nöja sig med en fjärde plats i tabellen, tre poäng efter HJK.