DELA

ÅU föll i hemmapremiären

DAMLIGAN
ÅLAND UNITED 0
FC SPORT 1

FOTBOLL. Åland United förlorade hemmapremiären i damligan då man mötte FC Sport på Jomala konstgräs i lördags kväll.
– Det här är en väckarklocka för oss. Vi vinner inte om vi inte ger 110 procent, säger tränaren Marianne Miettienen.
Åland United styrde matchen mot damliganykomlingarna FC Sport från början till slut. Man hade spelövertaget och man var det lag som producerade flest målchanser. Ändå lyckades man inte få hål på nollan, något som FC Sport däremot fick.
– De har kanske två avslut på hela matchen och de gör mål på ett av dem. Det är inte rättvist alla gånger, säger Miettinen.
Gästernas mål kom i den 24:e minuten. En FC Sportspelare fick bollen en bit in på Åland Uniteds planhalva. Situationen såg ofarlig ut då ÅU var tre mot en. Men Sportspelaren sprang igenom hela försvaret. Emelie Karström i ÅU:s mål räddade skottet men Tiia Leena Hakola var framme på returen och 1–0 var ett faktum.
ÅU jagade sedan reducering matchen igenom men lyckades inte få hål på gästerna.
– De var hungrigare än oss i dag. Det kommer att bli många matcher för oss i år där motståndarna backar hem och försvarar sig för att sedan satsa på kontringar. Den här matchen får fungera som en väckarklocka för oss. Det sa jag till tjejerna också, att vi vinner inte några matcher om vi inte ger 110 procent, säger Miettinen.
I måndagens Nya Åland kan du läsa mer om matchen. I Åland 24 på måndag kväll visas även höjdpunkter, intervjuer samt analyser från och om matchen.

MALIN LUNDBERG

malin.lundberg@nyan.ax


Foto: STEFAN ÖHBERG

stefan.ohberg@nyan.ax