DELA
Foto: Jonas Edsvik

ÅU får motstånd som ”inte ger sig lätt”

Åland United jagar tredje hemmavinsten på raken idag. Man möter PK-35 från Rönnbacka i Helsingfors som visat sig starka under inledningen av årets ligaspel.

Det gäller att ”se upp med Rönnbackalaget som visat hög moral och inte kommer att ge sig lätt”. Det konstaterar ÅU i sitt pressmeddelande inför dagens match.

PK-35 ligger fjärde i tabellen, alltså ett pinnhål högre upp än Åland United.

”Laget har stundvis imponerat med sitt självförtroende och sin vilja att spela sin egen fotboll. Inga riktiga stora stjärnor finns det i truppen, men laget har en hög lägsta nivå och ett starkt kollektiv.”

ÅU-tränaren Steve Beeks har fortsättningsvis en nästan hel trupp att disponera.

Dom Bond-Flasza är inte ännu i matchform och Louise Andersson som varit på gång tillbaka drabbades av en ny skada under onsdagens träning och blir ej aktuell denna vecka. Nyvärvade målvakten Elin Gripenberg kommer att spela för IFK Mariehamn inkommande helg, men i övrigt kan lagledningen välja och vraka för att få till bästa möjliga kombination.”

Matchen sparkas igång klockan 17 på Wiklöf Holding Arena. Inför avspark kommer Mimmi Holmberg att prisbelönas för sin utnämning till ”Nationella Ligans legendar”.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp