DELA
Foto: PRIVATJUNIOR-VM Markus Rönnberg, Micke Berg, Måns Lundberg och Emil Nordlund i Team Gabriella försvarar de finska färgerna på junior-VM i veckan.

ÅSS – finska dominanter på seglingens världsscen

SEGLING. När den första regattan av tre i den nybildade finska seglingsligan avgjordes häromveckan placerade sig ÅSS-besättningen bestående av Staffan Lindberg, Markus Rönnberg och Emil Nordlund i topp och kvalade därigenom in till Champions League. För två helger sedan seglade Lindberg och Nordlund dessutom hem 606-FM för andra året i rad, i regattan som även såg ett åländskt brons för Markus Rönnberg i par med NJK:aren Tusse Tallberg.

Och den gångna helgen fortsatte den åländska seglingssuccén i matchrace-FM i Vasa när Lindbergs besättning (med Oscar Dannström och Benny Ulvaeus) vann guld före lag Rönnberg (med systern Daniela Rönnberg och Emil Nordlund) som föll med minsta möjliga marginal på inbördes möten. På grund av tidsbrist hanns inte semifinaler och final med.

Efter FM i Vasa i söndags gick flyget ned till Polen klockan sex på måndag morgon.

– Det kommer bra lag från Australien, USA och Danmark, men i övrigt är motståndet (totalt tolv besättningar) ungefär detsamma som när vi vann EM förra veckan, säger Markus Rönnberg.

Samtidigt som Team Gabriella försvarar ÅSS-färgerna i junior-VM tävlar Alandia Sailing Teams Staffan Lindberg, Mathias Dahlman, Dick Harju-Jeanty och Markus Lindström i Champions League på Sardinien.

Oskar Magnusson

Läs mer i tisdagens Nyan