DELA

Årets sista skidtävling?

SKIDOR. Den som inte hunnit gömma skidorna i förrådet, ska valla dem för onsdagens Parklopp – som av vädret att döma kan bli årets sista.
– Nu ska man verkligen ta chansen, säger Stig Orre vid IFK:s skidsektion.
Parkloppet är en anrik tävling som brukar arrangeras i grönområdet mellan Lilla holmen och Ålands museum. Men någon sådan blir inte genomförbar i år med tanke på att våren gjort sin antågande och att läsare under de senaste dagarna rapporterat om allt från koltrastar och citronfjärilar till tussilago och snödroppar.
Men vid skid- och skidskyttecentret i Jomala ligger konstsnön ännu kvar på slingan som mäter 1,2 kilometer. Där blir det tävling i morgon kväll.
– Jag hoppas folk försöker förlänga säsongen genom att vara med, för det ser ju inget vidare ut med vädret annars, säger Stig Orre.

Nyfrästa
Beroende på vilka som anmäler sig, arrangeras en allmän klass som mäter cirka 9,6 kilometer, en damklass på 5,8 kilometer samt juniorklasser vars sträckor anpassas efter åldern på deltagarna.
– Jag åkte i spåren i går och då hade det blåst in lite skit på spåren och det gick tung. Men ”Kaputt” (Anders Karlsson) har lovat att fräsa upp spåren, så det kommer att bli jättefina förhållanden, säger Orre och hälsar alla välkomna.
Det går bra att anmäla sig till ÅID:s kansli under onsdagen.

MALIN TILLSTRÖM

malin.tillstrom@nyan.ax