DELA
Foto: Oskar MagnussonPOÄNGDUO Robin Englund och Alexander Grundström är i topp i fortsättningstreans poängliga.

”Är som det ska vara”

ISHOCKEY. De var båda i topp i höstas.

Efter helgens uppvisning mot Sudret är Alexander Grundström och Robin Englund etta och tvåa i fortsättningstreans poängliga.

– Det är som det ska vara, säger ”Alex” och skrattar.
När division III östra A summerade sin poängliga efter 14 omgångar i höstas var två IFK:are i topp – trots att laget slutade femma i tabellen. Robin Englund (16+23) stod liksom radarpartnern Alexander Grundström (14+25) på 39 poäng.

I helgens dubbelseger mot Sudret hade duon 13 poäng emellan sig och gick därmed upp i poängligatopp i fortsättningstrean, förbi Stortorprarnas Richard Thunström som står på 23 poäng (15+8) efter åtta omgångar. På lika många matcher har Grundström noterats för 26 poäng (11+15) och Englund 24 (8+16).

– Det viktigaste är såklart att laget går bra, men visst är det roligt att göra poäng. I dag (läs: i går) klev vi fram när matchen stod och vägde. Vi måste göra våra mål om vi ska orka vinna matcherna, säger ”Grunken” och skrattar.

Robin Englund är inne på samma linje; med den speltid och det förtroende de båda poängmakarna åtnjuter ska duon leverera poäng.

– Samtidigt tycker jag inte att jag har nått min formtopp ännu. Det har varit lite skador och sjukdomar, men jag hoppas att det kan fortsätta så här, säger Englund.

Läs mer i måndagens Nyan

 

Fortsättningstreans poängligatopp
1) Alexander Grundström, IFK Mariehamn, 26 poäng (11+15) på 8 matcher. Poängsnitt per match: 3,25.
2) Robin Englund, IFK Mariehamn, 24 poäng (8+16) på 8 matcher. Poängsnitt per match: 3.
3) Richard Thunström, Stortorparna IF, 23 poäng (15+8) på 8 matcher. Poängsnitt per match: 2,88.

Poängligan i sin helhet: http://stats.swehockey.se/Players/Statistics/ScoringLeaders/6849