DELA

Är han IFK:s räddning?

FOTBOLL. IFK Mariehamn har haft problem med målskyttet hela säsogen. Nu testar man danske Kenneth Knudsen för att se om han månne kan komma att bli räddaren i nöden. Man gör också gällande att flera spelare är på gång för testspel.
Kenneth Knudsen är alltså tänkt att vara lösningen på IFK:s problem med målskyttet. Den 26-årige anfallaren är fotbollsfostrad i Vejle Boldklub, i vilken han hade spelat hela sin karriär fram till januari i år då han prövade på en kort sejour i Norges nästhögsta serie med FK Mandalskamraterna.
I går fullföljde han sitt första träningspass med IFK, ett träningspass som enligt honom själv gick bra trots omständigheterna. De omständigheter som han talar om är tröttheten han känner av efter resan hit.
– Jag kom direkt från Danmark hit och hann knappt sova alls före träningen, så jag är ganska trött men jag tyckte att det gick bra. Överraskande bra, säger han till Nya Åland om första bekantskapen med mariehamnslaget.

Finsk fotboll okänt område
Så sant som det var sagt såg tröttheten inte ut att besvära Knudsen det minsta på träningen. Han såg pigg och kry ut där han kämpade, lite hårdare än de andra som brukligt är när man är på testspel, och sökte målchanser.
Målet har han tidigare hittat 27 gånger på 104 matcher för Vejle Boldklub i danska division I och högsta serien samt 2 gånger på 14 matcher för FK Mandalskamraterna. Nu återstår att se hur han klarar av finsk ligafotboll, något han säger sig känna till dåligt.
– Jag känner inte till den finska fotbollen särskilt väl, men om man dömer efter lagkamraterna i IFK verkar den hålla en bra klass.
Vilken uppgift han förväntas ha i laget råder det inget tvivel om.
– Jag är här för att göra mål och hoppas att jag kan tillföra laget någonting genom att lyckas med det.

Med till Lahtis
Sin första chans att visa upp sig får han på måndag då IFK Mariehamn åker till Lahtis för match. Tränare Pekka Lyyski har gett klartecken åt Knudsen att han kommer att vara med redan då. Matchen sänds i tv, så den som vill se vad den danske anfallaren går för kan följa matchen på Urheilukanava.
Inom kort väntar sig IFK få flera spelare på testspel. Aktuella positioner för testspelarna är anfall och mittfält.

JONATAN SÖDERSTRÖM

sport@nyan.ax